• Úspech v celoslovenskej literárnej súťaži

          • Kreativitu, nápaditosť a originálnosť poviedky Richarda Pepuchu zo IV.A ocenila odborná porota v literárnej súťaži ,,SLOVO" organizovanej vydavateľstvom Orbis Pictus.

            Richard získal vďaka svojej poviedke ,,Som" krásne prvé miesto.

            Nášmu maturantovi srdečne blahoželáme a prajeme mu, aby i naďalej rozvíjal svojho umeleckého ducha.

            Poviedku si môžete prečítať tu.

          • Krajské kolo v MIX-VOLEJBALE - skvelé II.miesto

          • V utorok, 9.4.2024 zorganizovalo Gym.,Bilíkova 24  krajské kolo stredných škôl v Mix-volejbale, za účasti ôsmich družstiev. Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín. Naše zmiešané družstvo vyhralo svoju skupinu a postúpilo do finále. Vo finálovom zápase sa stretli s favoritom turnaja, domácim družstvom - Gym.,Bilíkova 24.  Vo výbornom a vyrovnanom zápase sme tesne prehrali a obsadili  druhé miesto. Naše družstvo odovzdalo v každom zápase maximum a výborne reprezentovali svoju školu.

            Gratulujeme !!!

          • Prezidentské voľby

          • V termínoch 18.3. a 25.3. sa na našej škole konali dvojkolové simulované prezidentské voľby. Študenti mali možnosť vyskúšať si svoje právo voľby, keďže nabudúce prezidentské voľby, sa budú môcť aj oni dostaviť k volebným urnám a rozhodnúť o budúcnosti našej krajiny. Na našej škole hlasovalo vyše 250 študentov, čo predstavuje účasť 67%. Na porovnanie, celoslovenská účasť na simulovaných študentských voľbách bola len 53%. Podrobnejšie výsledky si môžte pozrieť na tejto stránke: https://www.studentskevolby.sk/vysledky-prez2024/ a výsledky volieb na našej škole nájdete v prílohe.

            Vďaka patrí všetkým voličom, členom študentskej volebnej komisii a v neposlednom rade aj profesorke Andrei Palatickej, ktorá si zobrala tento projekt pod svoju záštitu.

            Vidíme sa pri simulovaných voľbách do Európskeho parlamentu v máji.

          • Spleť

          • Druhá časť vzdelávacieho (grantového) projektu MŠVVaM SR sa konala dňa 26.03.2024 v DK Zrkadlový háj. Išlo o  autorskú inscenáciu Spleť o (kyber)šikane a duševnom zdraví. Po predstavení prebehla diskusia s tvorcami a odborníkmi z IPčka, ktorá bola interaktívna cez aplikáciu SLIDO.

            Teší nás otvorenosť a ochota žiakov komunikovať o citlivých témach na zrelej a zodpovednej úrovni.

            Inscenáciu vrelo odporúčame a prajeme veľa ďalších úspechov!

          • Svet médií

          • V školskom roku 2023/2024 naša škola úspešne získala grantový projekt MŠVVaM SR. V spolupráci s externým subjektom (Divadelné centrum, Martin a Škola zážitkov Harvart) sa v rámci realizácie projektu zameralo na podporu mediálnej gramotnosti, rozvoj kritického myslenia, emocionálnu odolnosť a vzájomný rešpekt medzi členmi školskej komunity.

            Dňa 29.02.2024 sa žiaci tried tercia-oktáva, 1.A-4.A,1.BA-5.BA, pedagogickí zamestnanci a školská psychologička  zúčastnili na audiovizuálnej prednáške Svet médií 1 v DK Zrkadlový háj. Prednáška filmového kritika Petra Konečného nadchla divákov od začiatku až po koniec. Samotný obsah a spôsob prednášky zanechali veľmi hlboký dojem, o ktorý sa žiaci podelili aj so samotným prednášajúcim priamo po skončení prednášky.

            Ďakujeme koordinátorke projektu za príležitosť  a tešíme sa na ďalšie časti Sveta médií!

          • Postup na Majstrovstvá Slovenska v basketbale

          • Naša škola, dňa  26.3.2024 organizovala krajské  kolo v basketbale stredných škôl,  v kategórii chlapcov . Sedem družstiev bolo rozdelených do dvoch skupín. Naši chlapci vyhrali všetky zápasy v skupine a postúpili do finále, ktoré taktiež vyhrali. Týmto víťazstvom  si zabezpečili postup na Majstrovstvá Slovenska v basketbale  stredných škôl.

            Gratulujeme !

            Poradie : 

            1.      Gymnázium, Hubeného 23

            2.      Gymnázium,A.Einsteina

            3.      Gymnázium,Bilíkova 24

            4.     Gymnázium, L.Novomeského

             

        • Okresné kolo FO v kategóriách E (kvarta) a F(tercia)
          • Okresné kolo FO v kategóriách E (kvarta) a F(tercia)

          • 13.3.2024 prebehlo OK FO pre kategóriu tercia a kvarta. Našu školu reprezentovalo päť žiakov z kvarty a dvaja žiaci z tercie. Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy a gratulujeme:

            Kristiánovi Richardovi Rischerovi k zisku 15 bodov a postupu do KK FO (úspešný riešiteľ v kategórii E)

            Martinovi Gerovi k 2.miestu v kategórii F (úspešný riešiteľ)

          • Voľby

          • Na našej škole uskutočnili simulované študentské voľby, kde si pätnásť a viac roční študenti mohli vyskúšať svoje základné ľudské právo - voliť. Výsledky budú známe už túto stredu pred 1. kolom prezidentských volieb.

            Vďaka patrí všetkým voličom, ktorí týmto spôsobom rozvíjajú demokratickú tradíciu v našom štáte a aj na našej škole. Vidíme sa o týždeň v pondelok, keď sa bude konať 2. kolo simulovaných volieb.

          • Čaute!

          • Duševné zdravie sa týka nás všetkých. Práve tejto tematike sa venovalo dňa 6. februára 2024, kedy sa študenti tried 1.BA a 2.BA zúčastnili inscenácie SND (classroomplay) Čaute!

            Príbeh Zoje a Šimona otvoril témy návštevy terapeuta, depresie, domáceho násilia a adopcie. Autorkou hry, ktorú pre Činohru SND na objednávku napísala, je mladá dramatička a dramaturgička Tereza Trusinová. Príbeh vznikol v réžii Roberta Rotha a pod vedením Mária Drgoňu. Vynikajúce herecké výkony Alexandry Lukáčovej a Kristófa Melecskyho boli skvelým podnetom na diskusiu, ktorá nasledovala po predstavení v prítomnosti našej školskej psychologičky.

            Zaujímavé témy, hlboké myšlienky, skvelá spolupráca!

            Odporúčame.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Olympiáda v anglickom jazyku sa rok čo rok teší veľkému záujmu medzi študentmi nášho gymnázia. Po kreatívnych nápadoch v ústnej časti školského kola nás nesmierne tešia aj úspechy a reprezentácie v okresnom a krajskom kole súťaže:

            1. Daniel Hájek (septima) – 2. miesto – OK OAJ – kat. 2B
            2. Adam Rehák (IV.A) – 2. miesto – OK OAJ – kat. 2C2
            3. Peter Tarovský (kvarta) – 4. miesto – OK OAJ – kat. 1B
            4. Nina Andacká (kvinta) - 4. miesto – OK OAJ – kat. 2A
            5. Nina Bednaričová (príma) – OK OAJ – kat. 1A - reprezentácia
            6. Lívia Nováková – KK OAJ – kat. 1C – reprezentácia
            7. Duy Le Quang - KK OAJ – kat. 2C1 – reprezentácia

             

            Všetkým súťažiacim gratulujeme a ďakujeme!

          • Olympiáda kritického myslenia – školské kolo

          • Dňa 12.12. 2023 prebehlo na našej škole on –line formou školské kolo Olympiády kritického myslenia. Táto nová a moderná olympiáda, ktorej organizátorom je Slovenská debatná asociácia, si kladie tieto ciele:

            • Posilniť odolnosť voči dezinformáciám a manipulačným taktikám
            • Rozvinúť argumentačné zručnosti mladých ľudí
            • Zvyšovať kvalitu verejnej diskusie
            • Naučiť mladých ľudí overovať správy a určovať dôveryhodné zdroje informácií
            • Vytvoriť zdravé návyky pri trávení času na sociálnych sieťach
            • Zlepšiť schopnosť korektne interpretovať dáta, štatistiky a grafy

             

            Spomedzi obrovského množstva zaregistrovaných súťažiacich na našej škole sme zaznamenali 39 úspešných riešiteľov, ktorí postupujú do krajského kola.

            Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme a tešíme sa na marcový test!

          • Technológia mení reč

          • To, že sa jazyk mení, je  prirodzená záležitosť.  Zvedavá trieda KVARTA  sa chcela dozvedieť o tom viac, preto sa zúčastnila VEDECKEJ CUKRÁRNE na danú tému.  Zmeny často ani veľmi neregistrujeme. Najviac ich vnímame v slovnej zásobe, kde sa mení škála slov, ktoré sú najčastejšie používané. Akým spôsobom sa vyrovnávame s anglickými slovami? „Je to normálny spôsob obohacovania slovnej zásoby,“ uviedla PhDr .Mislovičová. V minulosti sme preberali slová napríklad z latinčiny.   Anglické slová sa prispôsobujú nášmu gramatickému systému. Bola to prínosná prednáška a naši študenti odchádzali s peknými cenami za aktivitu a zaujímavé otázky. 

          • Juvenes Translatores

          • Juvenes Translatores (Mladí prekladatelia) je renomovaná súťaž EÚ, ktorá sa vyznačuje dlhoročnou tradíciou. Účastníci z EÚ súťažia v preklade v rôznych jazykových kombináciách a žánroch. Sme hrdí na to, že naši študenti reprezentovali školu v preklade (ANJ-SJ) na:

            - školskej (Anna Bičanová, Jakub Kamas, Alex Vachuda) a

            - celoslovenskej (Anna Bičanová) úrovni.

            Tešíme sa na odovzdávanie cien, ktoré sa uskutoční na Zastúpení Európskej komisie v Bratislave.

             

            Gratulujeme!

        • Shakespeare Memorial
          • Shakespeare Memorial

          • Recitačná súťaž v anglickom jazyku, Shakespeare Memorial, každoročne expanduje a zabezpečuje kvalitnú a kreatívnu platformu jej účastníkom v prednese. Napĺňa nás veľkou radosťou reprezentácia našich 2 študentiek na celoslovenskom kole, ktoré sa tento školský rok organizovalo v Slovenskom národnom divadle.

            K pekným výsledkom gratulujeme!

          • Čo hovorí Hubenka?

          • Do prvej epizódy školského podcastu prijala pozvania školská psychologička Mgr. Natália Juríková. Rozprávali sme sa o psychickom zdraví, integrácii, inklúzii a školskej psychológii. Podcast Čo hovorí Hubenka? vychádza každé tri týždne.

          • Vianočná akadémia 2023

          • Predvianočný čas sme si dňa 19.12. spríjemnili Vianočnou akadémiu, ktorá sa niesla v duchu témy „Hubenka má talent". Celú akadémiu mali pod palcom študenti septimy.

            Naši žiaci potešili divákov rôznymi vystúpeniami – speváckymi, tanečnými i divadelnými. O celkovom víťazovi programu „Hubenka má talent" rozhodli hlasujúci na Instagrame. Uhádnete, kto bol celkovým víťazom?

            Všetkým účinkujúcim ďakujeme za krásne vystúpenia a už teraz sa tešíme na budúcoročnú Vianočnú akadémiu!