• Literárne úspechy našich šikovných žiakov

          • Mesiace máj a jún priali našim študentom v literárnej oblasti.

            Najprv maturant Juraj Hraško zo IV.A získal prémiu za tretiu myšlienku v súťaži Esej Jána Johanidesa. Jurajovu esej si môžete prečítať tu: https://www.litcentrum.sk/clanok/co-sa-za-tym-skryva

            Pred pár dňami sme sa dozvedeli o krásnych umiestneniach žiakov tercie v súťaži Račiansky jahodový kvet. María Aidé Kubišová sa umiestnila na prvom mieste vo svojej kategórii a Filip Žigmund na treťom mieste.

            Našim talentovaným žiakom blahoželáme!

            Mgr. Michaela Karaffová

          • Koncoročný výlet žiakov sekundy a tercie

          • V dňoch 10.6. až 11.6. absolvovali žiaci sekundy a tercie koncoročný výlet.

            Ani zhoršené pondelkové počasie im neubralo na veselej nálade. Prvý deň navštívili Múzeum liptovskej dediny Pribylina, kde získali poznatky o tom, ako žili naši predkovia. Následne sa presunuli do Penziónu Larion v Kráľovej Lehote, v ktorom sa venovali rôznym športovým aktivitám. Vo večerných hodinách zas absolvovali spoločný zábavný program.

            Na druhý deň sa vybrali spoznávať ďalšie krásy malebného Liptova – konkrétne zákutia Stanyšovskej jaskyne.

            Unavení, no plní zaujímavých zážitkov, sa vrátili v poobedných hodinách do Bratislavy.

            Mgr. Michaela Karaffová

          • 70. výročie organizácie CERN

          • Dňa 10.6.2024, pri príležitosti 70. výročia organizácie CERN, sa trieda kvinta zúčastnila výstavy v bratislavskom V-klube.

            Program pozostával z prednášky, zaujímavých fyzikálnych pokusov a na záver sme mali možnosť postaviť si jednoduchý detektor častíc - hmlovú komoru.

          • Literárno-výtvarná súťaž Dúha 2024

          • 3. miesto v tejto celoslovenskej súťaži zaznamenala študentka kvarty Ela Mókošová za svoju výtvarnú prácu s názvom Svet za zrkadlom. Do súťaže, ktorú organizovalo Ľubovnianske osvetové stredisko, bolo prihlásených vyše 2000 výtvarných diel z celého Slovenska. Ela sa zúčastnila aj slávnostného oceňovania v Starej Ľubovni, za ktorým nasledoval zaujímavý program pre všetkých pozvaných účastníkov.

            K úspechu jej srdečne blahoželáme!

          • Mladý basketbalový talent

          • Dňa 31.5.-2.6.2024, sa v Starej Turej  konali Majstrovstvá Slovenska v basketbale,

            v kategórii staršie minižiačky U12. 1. miesto získalo basketbalové družstvo KLOKANI z Ivanky pri Dunaji, kde trénuje a hráva Patrícia Čipková z prímy. Prvenstvo získalo bez jedinej prehry nielen na týchto majstrovstvách SR, ale aj v celej tohtoročnej sezóne . 

            Bronzovú medailu získala aj v staršej kategórii - M SR U13.

            Gratulujeme a prajeme mladej basketbalistke ešte veľa takýchto úspechov.

          • Bronzová Hubenka

          • Dňa 2.5. - 3.5.2024 sa v Bratislave konali Majstrovstvá Slovenska SŠ v basketbale chlapcov. Za účasti ôsmich družstiev, počas dvoch hracích dní sme sa prebojovali medzi štyri najlepšie družstvá. V semifinále sme prehrali s neskorším majstrom Slovenska.

            V zápase o 3. miesto sme hrali s družstvom - Gym. M. Hodžu, Liptovský Mikuláš. Vo vyrovnanom zápase naši chlapci vyhrali  pomerom  57 : 49 a získali bronzovú medailu. 

            Napriek tomu, že na našej škole už nie sú športové triedy so zameraním na basketbal, je to senzačný úspech, ktorým sme dokázali že Hubenka stále patrí na školskú basketbalovú mapu Slovenska. 

            O úspech sa zaslúžili: Banetka Filip. Barančík Jakub, Belák Šimon, Dostál Benjamín, Gazdura Gustáv, Kalinay Samuel, Kukuľa Andrej, Lobo Jakub, Luknár Šimon a Pinček Oliver.

            Poradie : 

            1. Gymnázium Dominika Tatarku, Poprad

            2. Gymnázium M. Rúfusa, Žiar nad Hronom

            3. Gymnázium Hubeného, Bratislava

            4. Gymnázium M. Hodžu, Liptovksý Mikuláš

            5. SŠŠ Trieda SNP, Košice

            6. SOŠ Lipová, Handlová

            7. SPŠ strojnícka a elektrotechnická, Levice

            8. SPŠ Komenského, Trnava