• Úspech v celoslovenskej literárnej súťaži

          • Kreativitu, nápaditosť a originálnosť poviedky Richarda Pepuchu zo IV.A ocenila odborná porota v literárnej súťaži ,,SLOVO" organizovanej vydavateľstvom Orbis Pictus.

            Richard získal vďaka svojej poviedke ,,Som" krásne prvé miesto.

            Nášmu maturantovi srdečne blahoželáme a prajeme mu, aby i naďalej rozvíjal svojho umeleckého ducha.

            Poviedku si môžete prečítať tu.

          • Krajské kolo v MIX-VOLEJBALE - skvelé II.miesto

          • V utorok, 9.4.2024 zorganizovalo Gym.,Bilíkova 24  krajské kolo stredných škôl v Mix-volejbale, za účasti ôsmich družstiev. Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín. Naše zmiešané družstvo vyhralo svoju skupinu a postúpilo do finále. Vo finálovom zápase sa stretli s favoritom turnaja, domácim družstvom - Gym.,Bilíkova 24.  Vo výbornom a vyrovnanom zápase sme tesne prehrali a obsadili  druhé miesto. Naše družstvo odovzdalo v každom zápase maximum a výborne reprezentovali svoju školu.

            Gratulujeme !!!

          • Prezidentské voľby

          • V termínoch 18.3. a 25.3. sa na našej škole konali dvojkolové simulované prezidentské voľby. Študenti mali možnosť vyskúšať si svoje právo voľby, keďže nabudúce prezidentské voľby, sa budú môcť aj oni dostaviť k volebným urnám a rozhodnúť o budúcnosti našej krajiny. Na našej škole hlasovalo vyše 250 študentov, čo predstavuje účasť 67%. Na porovnanie, celoslovenská účasť na simulovaných študentských voľbách bola len 53%. Podrobnejšie výsledky si môžte pozrieť na tejto stránke: https://www.studentskevolby.sk/vysledky-prez2024/ a výsledky volieb na našej škole nájdete v prílohe.

            Vďaka patrí všetkým voličom, členom študentskej volebnej komisii a v neposlednom rade aj profesorke Andrei Palatickej, ktorá si zobrala tento projekt pod svoju záštitu.

            Vidíme sa pri simulovaných voľbách do Európskeho parlamentu v máji.

          • Spleť

          • Druhá časť vzdelávacieho (grantového) projektu MŠVVaM SR sa konala dňa 26.03.2024 v DK Zrkadlový háj. Išlo o  autorskú inscenáciu Spleť o (kyber)šikane a duševnom zdraví. Po predstavení prebehla diskusia s tvorcami a odborníkmi z IPčka, ktorá bola interaktívna cez aplikáciu SLIDO.

            Teší nás otvorenosť a ochota žiakov komunikovať o citlivých témach na zrelej a zodpovednej úrovni.

            Inscenáciu vrelo odporúčame a prajeme veľa ďalších úspechov!

          • Svet médií

          • V školskom roku 2023/2024 naša škola úspešne získala grantový projekt MŠVVaM SR. V spolupráci s externým subjektom (Divadelné centrum, Martin a Škola zážitkov Harvart) sa v rámci realizácie projektu zameralo na podporu mediálnej gramotnosti, rozvoj kritického myslenia, emocionálnu odolnosť a vzájomný rešpekt medzi členmi školskej komunity.

            Dňa 29.02.2024 sa žiaci tried tercia-oktáva, 1.A-4.A,1.BA-5.BA, pedagogickí zamestnanci a školská psychologička  zúčastnili na audiovizuálnej prednáške Svet médií 1 v DK Zrkadlový háj. Prednáška filmového kritika Petra Konečného nadchla divákov od začiatku až po koniec. Samotný obsah a spôsob prednášky zanechali veľmi hlboký dojem, o ktorý sa žiaci podelili aj so samotným prednášajúcim priamo po skončení prednášky.

            Ďakujeme koordinátorke projektu za príležitosť  a tešíme sa na ďalšie časti Sveta médií!