• Finančná gramotnosť v praxi

          • V júni sa skupina študentov triedy II.A zúčastnila eventu   Inspiring jobs by Inspiring Girls organizovaný v spolupráci s VÚB Bankou. Bol to event plný praktických info o marketingu.  Študenti sa stretli o.i. so štyrmi marketérmi, ktorí pôsobia v online marketingu, kreatíve, agentúrnom prostredí či na manažérskej pozícii. Tí sa podelili o svoje kariérne výzvy a cenné rady, vďaka ktorým možno študenti lepšie pochopia marketingové odvetvie. Počas praktického workshopu si naši študenti  vyskúšali  prácu marketéra na základe zadania v zmiešaných tímoch, čakal ich brainstorming, prezentácia nápadov a spoznanie nových ľudí z ďalších škôl.

          • Spoznávanie krás Budapešti

          • Do hlavného mesta našich južných susedov zavítali v dňoch 19.6. ‒ 20.6. vybraní žiaci tried II.A, III.A a III.BA.

            Pondelok sa niesol v znamení prehliadky historického centra mesta a návštevy Múzea ilúzií a optických klamov. V utorok sa študenti vybrali na druhú stranu Dunaja a prezreli si Budínsky hrad. Exkurziu zakončili spoznávaním exotických živočíchoch v Tropikáriu a Ocenáriu Budapešť.

          • Výlet do Nitry

          • Pekné počasie prialo výletníkom zo sekundy dňa 13.6., kedy sa vybrali preskúmať históriu komplexu Nitrianskeho hradu. Dozvedeli sa mnohé informácie o vládcoch Veľkej Moravy, ale aj o solúnskych bratoch Konštantínovi a Metodovi.

            Príjemným spestrením programu bolo hľadanie pokladu, ktorý mali žiaci nájsť vďaka vylúšteniu rôznych úloh.

          • Exkurzia 4.BA do Bojníc a do Hornonitrianskeho banského skanzenu Cigeľ

          • V dňoch 19. až 21.6. sa 4.BA za doprovodu p.prof.Odráškovej a Čurkovej zúčastnila exkurzie v Bojniciach. Popri prehliadke zámku sa napriek vyšším horúčavám našiel čas aj na návštevu bojnickej ZOO. Nezabudnuteľnou cestou do nedávnej minulosti regiónu bola aj návšteva Hornonitrianskeho banského skanzenu Cigeľ. V bani, kde sa ešte donedávna ťažilo uhlie, sme sa vláčikom dostali na miesta, kde ešte nedávno vládol čulý banícky život. Po dvoch hodinách strávených v podzemí za teploty cca 14 stupňov Celzia mnohí ocenili následný pobyt na slnku a relax na chate.

          • Bronzová kvalifikačná expedícia DofE

          • Pozrite si video žiakov z kvarty z bronzovej kvalifikačnej expedície DofE.

            Expedícia z Limbachu do Krasňan prebehla úspešne. Žiaci sa naučili byť zodpovední sami za sa seba, zlepšili sa ako tím a naučili sa spolupracovať. Účastnici tejto expedičnej výpravy dosiahli svoj vytúžaný cieľ v plnom pracovnom nasadení. 

          • DSB Summer dodgebal tournament 2023

          • Dňa 15.6.2023 sa vybraní žiaci z tried príma a sekunda zúčastnili turnaja vo vybíjanej (DSB Summer dodgeball tournament 2023). Tímy boli rozdelené do dvoch skupín, z ktorých postúpili prvé dve družstva do semifinále. Náš tím vyhral všetky zápasy v skupine, a nasledne vyhral semifinálový a aj finálový zápas. Naše družstvo obsadilo na turnaji prvé miesto.

            Gratulujeme!

          • Európsky hudobný festival pre mladých

          • Ema Pilinská z kvinty sa zúčastnila spolu s Komorným sláčikovým orchestrom ZUŠ Jozefa Kresánka pod vedením Vlasty Veľasovej na Európskom hudobnom festivale pre mladých ľudí v belgickom meste Neerpelt. Získali prvú cenu s vyznamenaním “Cum laude” (výkon ohodnotený na 90-97%). Tento rok sa na tejto súťaži predstavilo 60 orchestrov z 12 krajín ktoré súťažili v 6 kategóriach. Víťazka Ema potom vystúpila so svojim kvartetom aj oslave 50-tého výročia školy.

            Za vzornú reprezentáciu ďakujeme.

          • Novinky z Hubenky k 50. výročiu

          • Drahí hostia,

            dovoľte aby sme vás privítali pri špeciálnom vydaní nášho školského časopisu Novinky z Hubenky pri príležitosti 50. výročia vzniku našej školy.

            V tomto špeciálnom vydaní by sme vám chceli priblížiť, ako sa na našej škole žilo kedysi a ako sa za ten čas zmenila.

            Dúfame, že sa vám naše články budú páčiť a ukážu vám, ako škola na Hubeného ulici za tých päťdesiat rokov dospievala a zlepšovala sa. Prajeme vám zaujímavé čítanie.

          • Novinky z Hubenky

          • Milí čitatelia,

            vítame vás pri našom ďalšom vydaní školského časopisu Novinky z Hubenky.

            V tomto vydaní sa dozviete, ako upiecť nepečený Lotus cheesecake, ako zaobchádzať s peniazmi s pomocou pani profesorky Homolovej, ako zastaviť závislosť na sociálnych sieťach alebo aj ako na nájsť pravú lásku. Taktiež budete mať možnosť prečítať si naozaj chrumkavý rozhovor s pani vedúcou školskej jedálne - p. Jarmilou Megovou - od našich najmenších.

          • Príma a sekunda v Carnuntume

          • Carnuntum bolo hlavné mesto rímskej provincie Panónia nachádzajúce sa na území dnešného Rakúska. V súčasnej dobe môžeme život starých Rimanov v Carnuntume spoznávať vďaka budovám, ktoré sú vernou kópiou tých pôvodných.

            Dňa 18.05.2023 sa v rámci dejepisu vybrali do tohto mesta aj žiaci prímy a sekundy.

            Študenti sa dozvedeli veľa nových informácií o každodennom živote rímskych ľudí a navštívili budovu kúpeľov či dom kupca. V miestnom obchode si napokon kúpili pamätné suveníry, ktoré im budú pripomínať tento zaujímavý zážitok.