• Račanská koštofka

          • Dnes (26.10.2022) decká z tercie "oprášili" skorozabudnutú tradíciu festivalu dobrého jedla, sladkého i slaného. Kamarátom a spolužiakom zo všetkých tried priniesli viac ako 25 rôznych druhov koláčov, chutného slaného pečiva, pagáčov, chlebíkov s masťou a cibuľou či domáce malinovky. (A nechýbal ani recept Gizky Oňovej :))

            A keďže sa človek sýti všetkými zmyslami, všetko doplnili nádhernou výzdobou....tešíme sa, že nás prišli podporiť aj niektorí vyučijúci, ktorým, ako dúfame, tiež chutilo... :) :)

            Zisk z predaja bol ohromný! 300€ poputuje Žiackej školskej rade na darčeky pre vás všetkých!!! ❤️ĎAKUJEME VÁM❤️ 

            TERCIA a JEJ TRIEDNA

          • Essay Writing Workshop

          • Dna 19.10.2022 mali žiaci 2.BA triedy možnosť zúčastniť sa Essay Writing Workshopu pod vedením Zity Kassai z New York University Abu Dhabi. Študenti získali užitočné tipy na napísanie eseje (nielen k prihláške na vysoké školy v USA), informácie, ako pristupovať k písaniu eseje a mali možnosť porovnať rôzne ukážky kvalitných a menej kvalitných esejí.

            Ďakujeme Fulbrigtovej nadácii a pani Kassai.

          • Slávnostná ceremónia DofE

          • Naši ,,Dofáci" sa zúčastnili slávnostnej ceremónie, na ktorej si prevzali odznaky a diplomy za úspešné dokončenie bronzovej a striebornej úrovne programu DofE.

          • Švajčiarsko

          • Konečne sme po troch rokoch mohli opäť navštíviť miesta na ktorých sme mali možnosť overiť si teoretické poznatky. Našu cestu sme začali v stredu 12.10. vo švajčiarskej Technorame, interaktívnom technickom múzeu v mestečku Winterthur.

            Odtiaľ sme sa presunuli do Ženevy. Ráno nás očakávali v Európskej organizácii pre jadrový výskum (Cern). Sprevádzala nás vedkyňa zo Slovenska, ktorá nám predstavila svoj projekt pri ktorom vzniká antiprotón. Dostali sme k spomaľovaču Elena (Extra LowENergyAntiproton), ktorý zachytáva antiprotóny Previedli nás aj dátovým centrom v ktorom spracúvajú namerané údaje. Po obede sme navštívili Ženevu, prezreli si historické centrum, gejzír, najdlhšiu lavičku na svete a samozrejme aj kreslo reformátora Jána Kalvína.

            Posledný deň exkurzie sme sa presunuli do centrálnej časti Švajčiarska, do mesta Luzern. Nachádza sa tu najväčšie dopravné múzeum v Európe. Mali sme možnosť pozrieť si všetky druhy dopravy, vyskúšať si preteky formule na okruhu, viesť vlak, lietadlo, loď, vyskúšať si preťaženie pri skoku z lietadla..... Bohužiaľ sa počasie pokazilo a prehliadka mesta Luzern prebehla v daždi. A potom nás čakala nočná cesta domov......

          • Župný športový deň BSK

          • Dńa 4.októbra 2022 sa v športovom areáli Mladá Garda konal Župný športový deň BSK stredoškolákov.

            Naši študenti - športovci súťažili v plážovom volejbale a atletike. Po výborných výkonoch plážoví volejbalisti získali 1.miesto v zostave : J.Rudý, R.Rusnák, A.Vass. V atletike najlepšie umiestnenie dosiahli M.Cisár a H.Macháčková, ktorí v behu na 800 m obsadili  2.miesto

            Gratulujeme!