• Kvinta v Prahe

          • Od 16.6.2022 do 18.6.2022 sa trieda kvinty zúčastnila výletu do Prahy. Hneď po príchode sa vybrali do Židovského múzea, kde si vypočuli zaujímavosti o židovskej kultúre. Na ďalší deň sa skoro ráno vybrali na rozhľadňu Petřín, z ktorej mali výhľad na stovežatú Prahu a zabavili sa v zrkadlovom bludisku. Z rozľadne navštívili historické pamiatky: Pražský hrad, Lennonová stena. Karlov most, Pražský orloj. Posledný deň ukončili návštevou Technického múzea v Prahe.

          • Sexta v Budapešti

          • V treťom júnovom týždni sa trieda Sexta zúčastnila dvojdňového výletu do Budapešti. Hneď po príchode do Budapešti si študenti obzreli Hradný vrch s Kráľovským palácom, Matejov chrám a Rybársku baštu. Poobede spoznávali historické centrum Budapešti. Nasledujúci deň navštívili Baziliku svätého Štefana a jej vežu s krásnym výhľadom. Výlet ukončili návštevou najväčšieho stredoeurópskeho morského akvária Tropicarium.

          • SPAZIERGANG

          • Počasie ako na objednávku pre kvintu, ktorá dnes, 21.6.02022, absolvovala prechádzku po historickom centre Bratislavy. Žiaci si pripravili krátke texty  o najznámejších pamiatkach, ktoré striedali  ich reakcie  a komentáre na okolité podnety. Samozrejme, všetko  v nemčine. Nechýbala ani zmrzlina.

          • Vysoké Tatry

          • V dňoch 15.-17.júna 2022 sa žiaci I.A zúčastnili výletu do Vysokých Tatier. Cesta vlakom do cieľovej stanice Svit, kde sme boli ubytovaní,  ubehla rýchlo. Po krátkej obhliadke mesta Svit, nasledovala opekačka. Ďalší deň sme sa ráno vybrali na Štrbské pleso, kde sme v krásnom počasí strávili celý deň. V piatok sme cestovali domov, obohatení o kopec zážitkov a v popoludňajších hodinách  šťastne pricestovali do Bratislavy.  

          • Račianska medziškolská olympiáda

          • V piatok 10.6.2022 sa na ZŠ Tbiliská, konala tradičná športová akcia pre žiakov základných škôl a prvých stupňov gymnázií pod názvom ,,Račianska medziškolská olympiáda ", na ktorej sa zúčastnila aj naša škola. Súťažilo sa v atletike, basketbale a futbale. Prvé miesto vybojovali basketbalisti  v zložení - M.Šmída,J.Šmída,P.J.Lambrecht, M.Milý, D.S.Panáček (kvarta).

            Prvé miesto získala aj H.Dobranská (tercia) v behu na 600 m. Druhé miesto sme obsadili v zmiešanej štafete v zložení L.Gaťová, M.Šmída, H.Dobranská, J.Šmída. Futbalisti bojovali, ale na stupne víťazov zatiaľ nedosiahli.

            Olympiáda prebiehala v športovom duchu, všetci si schuti zašportovali a odchádzali domov s dobrým pocitom.

            Gratulujeme !!!

          • Bojnice

          • V maturitnom týždni sa kvarta a 18 žiakov z primy v skorých ranných hodinách vybrali do Bojníc. Dopoludnia si podrobne prezreli zámok a po obedňajšej pauze obdivovali faunu ZOO. Cesta domov ubehla rýchlo, žiaci absolvovali vedomostný kvíz o zámku a  rovnako súťažili o najlepšiu fotku výletu. Výlet sa vydaril a kvarta už plánuje ďalší.......

          • American Week

          • V dňoch 21.5 - 25.5 prebehol na našej škole American Week pre študentov I.BA. Študenti sa dozvedeli veľa o americkej histórii, ako aj o tom, ako USA ovplyvňovalo a menilo konflikty v Európe. Témy neboli ale iba historické, ale aj kultúrne a „zo života“, takže sa študenti dozvedeli aj informácie z „praxe“. Svoje schopnosti v anglickom jazyku si vyskúšali počas a aj po prezentáciách pri kladení otázok a vedení konverzácie s prednášajucimi.. Ďakujeme prezentujúcim ale aj pani Kristíne Kohútovej, vďaka ktorým sa celá táto akcia uskutočnila a ďakujeme im taktiež za vybratie Gymnázia Hubeného ako školu, kde sa American Week konal vôbec po prvý krát. Študenti taktiež urobili rozhovory s prednášajucimi na Spotify, link je tu: https://open.spotify.com/show/0GAZ5TcgZvDBdsJOKTkaav?si=b0e68b9283d348b1.

          • Skalica a Petrus

          • Dňa 7.6. 2022 sa kurátka zo sekundy zúčastnili literárno-historickej exkurzie do Skalice a Petrusu. Bolo pekne, poučne a veselo :)

          • Kvarta vo Viedni

          • V piatok, dňa 13.5 navštívila trieda kvarta hlavné Mesto Rakúska Viedeň. Prvá zastávka bola pri takzvanom „Hundertwasserhaus“, ktorého architekt je známy Friedensreich Hundertwasser. Následne sme navštívili dom mora „Haus des Meeres“. Tu sme sledovali morské živočíchy z celého sveta. Mali sme aj obednú pauzu a aj rozchod na „Stephansplatz“. Po rozchode sme išli do múzea „Time Travel Vienna“, kde žiaci znova prežili dejiny Viedne. Výlet sa skončil prechádzkou po meste.

          • Literárna súťaž

          • Študent sexty, Oliver Turok Heteš sa zúčastnil celoslovenskej literárnej súťaže Esej Jána Johanidesa a obsadil vo veľkej konkurencii 3. miesto. Som veľmi rada, že máme takýto talent v našich radoch, a že si svoju schopnosť písať nenechal iba pre seba, a tak sa môže stať inšpiráciou aj pre iných študentov. Jeho esej si môžete prečítať TU.

            Gratulujem Oliver!

            Kamila Ulmanová

          • Návšteva Slovenskej filharmónie

          • V piatok 6.5.2022 sa žiaci prímy zúčastnili predstavenia v Slovenskej filharmónii. Umelecký zážitok priniesla rozprávka Radúz a Mahuliena, ktorú predstavili nielen výborní hudobníci, ale aj bábkoherecký súbor Teátro Neline. Na ďalšie predstavenie sa budeme tešiť opäť v piatok, 3.6.

          • Skvelé IV. miesto

          • Gymnázium, Hubeného 23, Bratislava zorganizovalo  12.5.2022 krajské  kolo v basketbale stredných škôl v kategórii chlapcov. Súťaže sa zúčastnilo osem škôl - víťazi okresných kôl.

            Naši študenti odohrali dobré zápasy a  umiestnili sa na konečnom  IV.mieste. Záverečného  vyhlásenia výsledkov sa osobne zúčastnil a ceny odovzdal predseda BSK Juraj Droba.

            Gratulujeme !

          • ENGLISH WEEK

          • V dňoch 2.5.- 6.5.2022 prebehol na našej škole English Week pre žiakov II.BA a III.BA. Naši študenti si mohli vyskúšať svoje schopnosti na "native speakroch" anglicky hovoriaceho sveta a to 5 hodín každý deň. :) Nestratili sa a dozvedeli sa veľa nového o ich krajinách a aj o medzinárodných skúškach. Ďakujeme jazykovej škole International House, Bratislava a jej učiteľom (James, Martha, Rob, Sean, Joe, Jerry, Sara, Matthew, Evan, Robert) za inšpiratívny a zábavný týždeň.

          • Mládežnícke majstrovstvá Slovenska

          • Samuel Slovák z 1.BA so žiakom z kvarty Danielom Panáčkom sa zúčastnili Mládežníckych majstrovstiev Slovenska v ľadovom hokeji, na ktorých sa umiestnili na prvom mieste.

          • Finančná olympiáda preverila vedomosti stredoškolákov na celom Slovensku

          • Finančná olympiáda Nadácia PARTNERS sa teší neustále väčšej popularite medzi stredoškolákmi. Svedčí o tom aj fakt, že do tohto jubilejného 10. ročníka  sa zapojilo cez 8 tisíc študentov z celého Slovenska. Niet sa čo čudovať, atraktívne výhry pre študentov sú vždy obrovskou motiváciou. Aj náš študent Damián Čech z III.A, sa po prvom jesennom kole dostal medzi top 500 riešiteľov, potom postúpil do jarného II. kola, až sa nakoniec prebojoval do finále, v ktorom skončil dňa 3.5.2022 v top 20-ke najlepších študentov z celého Slovenska. Pri príležitosti tohto okrúhleho 10. ročníka bola pripravená aj extra výhra pre všetkých 20 finalistov – týždenná platená stáž, počas ktorej si na vlastnej koži vyskúšajú aplikáciu poznatkov v praxi. Blahoželáme!

          • Okresné kolo v basketbale

          • Gymnázium, Hubeného 23, Bratislava zorganizovalo  28.4.2022 okresné  kolo v basketbale stredných škôl v kategórii chlapcov. Naši študenti odohrali dobré zápasy a  umiestnili sa na  I. mieste, čím si zabezpečili  postup do krajského kola, ktoré sa odohrá na našej škole 12.5.2022.


            Poradie : 

            1.      Gymnázium, Hubeného 23, Bratislava

            2.      SOŠ polygr. Račianska 190, Bratislava

            3.      Súkr. gym. Česká 10, Bratislava

             

            Gratulujeme !

          • Šikovní bilingváli z III.BA

          • Na hodinách biológie v anglickom jazyku študenti získajú klasické vedomostí a rozvíjajú si analytické myslenie. Môžu tiež prezentovať projekty alebo ukázať, akí sú zruční a kreatívni – tak ako pri výrobe týchto nádherných 3D modelov (živočíšna bunka, koža a kosť), ktoré budú do konca školského roka vystavené v biologickom laboratóriu.

          • Čo sme zažili na Záhorí

          • Streda – 27. 4. 2022. I keď slnko v tento deň bolo schované za mrakmi, výletníkov z prímy to neodradilo od toho, aby zažili exkurziu na Záhorí.

            Najprv sme navštívili malú papiereň Petrus v obci Prietrž. V papierni nás čakal výklad o histórii výroby papiera, respektíve materiálov, na ktoré sa písalo v minulosti (papyrus s pergamen). Túto návštevu sme zakončili výrobou vlastného papiera z bavlny.

            Naše kroky ďalej smerovali do malebnej Skalice. Tu sme absolvovali prehliadku mesta pod vedením skúsenej sprievodkyne. Pozreli sme si Dom kultúry, Jezuitský kostol a Rotundu sv. Juraja.

            No a čo by to bol za výlet do Skalice, kebyže ho nezakončíme nákupom pravých trdelníkov? :)

            https://www.rucnypapier.sk/index.php?op=uvod&lang=sk