• Minigolf Štrkovec
          • Minigolf Štrkovec

          • Rodičia sú významnou a neoddeliteľnou súčasťou školského života a diania. Ich podpora a návrhy, ktoré v školskom roku 2023/2024 prebiehali prostredníctvom náhradných programov, pomáhajú formovať výchovno-vzdelávací proces. Za príležitosť im ďakujeme a o kvalitne strávenom čase sa sami vďaka nasledujúcim fotodokumentáciám v galérii školy presvedčíte.

        • Štátna jazyková škola
          • Štátna jazyková škola

          • Školský rok 2023/2024 bol významný z viacerých dôvodov. Jedným z nich je skutočnosť, že mala naša škola svojich prvých absolventov 5-ročného bilingválneho štúdia. Svoje vynikajúce vedomosti preukázali počas písomnej, aj ústnej maturitnej skúšky. Výborná pripravenosť, inšpiratívne diskusie.

            O to viac nás napĺňa radosťou, že sa 16 z nich zúčastnili aj štátnej jazykovej skúšky, ktorú všetci úspešne ukončili. Gratulujeme!

            Touto cesto by sme radi poďakovali Štátnej jazykovej škole za príležitosť, a zároveň k ich krásnemu 70-ročnému jubileu popriali len to najlepšie. Za pozvanie na oslavu, bohatý program, chutné občerstvenie a výnimočnú spoločnosť ďakujeme.

          • Oxford

          • Prvý júnový týždeň sa niesol v duchu spoznávania kultúry a intenzívneho štúdia anglického jazyka. Hosťovské rodiny a jazyková škola v Oxforde boli celoročnou motiváciou všetkých účastníkov. Každodenné mimoškolské aktivity a výlety priniesli veľa zážitkov a skúseností.

            Na základe ohlasov lektorov, rodín, aj agentúry boli naši študenti vynikajúci. A my, ako spoluorganizátori a koordinátori, súhlasíme.

            Ďakujeme!

        • IH
          • IH

          • Spolupráca s IH Bratislava je už overenou tradíciou, ktorú ponúkame študentom gymnázia v rámci výučby cudzích jazykov.

            Tento školský rok prejavili študenti záujem o vzdelávanie sa v nemeckom a španielskom jazyku až v troch termínoch. Výučba lektormi bola zabezpečená na pôde nášho gymnázia, aj v priestoroch samotnej jazykovej školy. Certifikáty, samozrejme, nemohli chýbať. Hojný počet účastníkov nás veľmi potešil!

            – PK CJ

          • Literárne úspechy našich šikovných žiakov

          • Mesiace máj a jún priali našim študentom v literárnej oblasti.

            Najprv maturant Juraj Hraško zo IV.A získal prémiu za tretiu myšlienku v súťaži Esej Jána Johanidesa. Jurajovu esej si môžete prečítať tu: https://www.litcentrum.sk/clanok/co-sa-za-tym-skryva

            Pred pár dňami sme sa dozvedeli o krásnych umiestneniach žiakov tercie v súťaži Račiansky jahodový kvet. María Aidé Kubišová sa umiestnila na prvom mieste vo svojej kategórii a Filip Žigmund na treťom mieste.

            Našim talentovaným žiakom blahoželáme!

            Mgr. Michaela Karaffová

          • Koncoročný výlet žiakov sekundy a tercie

          • V dňoch 10.6. až 11.6. absolvovali žiaci sekundy a tercie koncoročný výlet.

            Ani zhoršené pondelkové počasie im neubralo na veselej nálade. Prvý deň navštívili Múzeum liptovskej dediny Pribylina, kde získali poznatky o tom, ako žili naši predkovia. Následne sa presunuli do Penziónu Larion v Kráľovej Lehote, v ktorom sa venovali rôznym športovým aktivitám. Vo večerných hodinách zas absolvovali spoločný zábavný program.

            Na druhý deň sa vybrali spoznávať ďalšie krásy malebného Liptova – konkrétne zákutia Stanyšovskej jaskyne.

            Unavení, no plní zaujímavých zážitkov, sa vrátili v poobedných hodinách do Bratislavy.

            Mgr. Michaela Karaffová

          • 70. výročie organizácie CERN

          • Dňa 10.6.2024, pri príležitosti 70. výročia organizácie CERN, sa trieda kvinta zúčastnila výstavy v bratislavskom V-klube.

            Program pozostával z prednášky, zaujímavých fyzikálnych pokusov a na záver sme mali možnosť postaviť si jednoduchý detektor častíc - hmlovú komoru.

          • Literárno-výtvarná súťaž Dúha 2024

          • 3. miesto v tejto celoslovenskej súťaži zaznamenala študentka kvarty Ela Mókošová za svoju výtvarnú prácu s názvom Svet za zrkadlom. Do súťaže, ktorú organizovalo Ľubovnianske osvetové stredisko, bolo prihlásených vyše 2000 výtvarných diel z celého Slovenska. Ela sa zúčastnila aj slávnostného oceňovania v Starej Ľubovni, za ktorým nasledoval zaujímavý program pre všetkých pozvaných účastníkov.

            K úspechu jej srdečne blahoželáme!

          • Mladý basketbalový talent

          • Dňa 31.5.-2.6.2024, sa v Starej Turej  konali Majstrovstvá Slovenska v basketbale,

            v kategórii staršie minižiačky U12. 1. miesto získalo basketbalové družstvo KLOKANI z Ivanky pri Dunaji, kde trénuje a hráva Patrícia Čipková z prímy. Prvenstvo získalo bez jedinej prehry nielen na týchto majstrovstvách SR, ale aj v celej tohtoročnej sezóne . 

            Bronzovú medailu získala aj v staršej kategórii - M SR U13.

            Gratulujeme a prajeme mladej basketbalistke ešte veľa takýchto úspechov.

          • Bronzová Hubenka

          • Dňa 2.5. - 3.5.2024 sa v Bratislave konali Majstrovstvá Slovenska SŠ v basketbale chlapcov. Za účasti ôsmich družstiev, počas dvoch hracích dní sme sa prebojovali medzi štyri najlepšie družstvá. V semifinále sme prehrali s neskorším majstrom Slovenska.

            V zápase o 3. miesto sme hrali s družstvom - Gym. M. Hodžu, Liptovský Mikuláš. Vo vyrovnanom zápase naši chlapci vyhrali  pomerom  57 : 49 a získali bronzovú medailu. 

            Napriek tomu, že na našej škole už nie sú športové triedy so zameraním na basketbal, je to senzačný úspech, ktorým sme dokázali že Hubenka stále patrí na školskú basketbalovú mapu Slovenska. 

            O úspech sa zaslúžili: Banetka Filip. Barančík Jakub, Belák Šimon, Dostál Benjamín, Gazdura Gustáv, Kalinay Samuel, Kukuľa Andrej, Lobo Jakub, Luknár Šimon a Pinček Oliver.

            Poradie : 

            1. Gymnázium Dominika Tatarku, Poprad

            2. Gymnázium M. Rúfusa, Žiar nad Hronom

            3. Gymnázium Hubeného, Bratislava

            4. Gymnázium M. Hodžu, Liptovksý Mikuláš

            5. SŠŠ Trieda SNP, Košice

            6. SOŠ Lipová, Handlová

            7. SPŠ strojnícka a elektrotechnická, Levice

            8. SPŠ Komenského, Trnava   

          • Štúrovo pero 2024

          •    V dňoch 19. a 20. apríla 2024 sa v priestoroch Krajskej  knižnice vo Zvolene uskutočnilo vyhodnotenie 30. ročníka celoslovenskej novinárskej súťaže stredoškolákov a vysokoškolákov ŠTÚROVO PERO 2024. Medzi približne 200 zúčastnenými študentmi, ich pedagógmi a odborníkmi z oblasti médií mala zastúpenie aj naša škola.

               Do súťaže sme prihlásili žurnalistické projekty v kategóriách1 - stredoškolské časopisy (školský časopis Novinky z Hubenky) a 5 - on-line žurnalistika (podcast Čo hovorí Hubenka? -  tvorcovia Kristián Richard Richer, kvarta a Maxim Mihaľov, II.BA)

               Program podujatia v prvý deň pozostával z hodnotiacich seminárov určených pre jednotlivé kategórie. Naše dievčatá v skupinách jednotlivých porotcov (Mgr. Patrik Herman,   PhDr. Pavol Vitko, Mgr. Lukáš Diko) prezentovali náš časopis. Dostali sme  spätnú väzbu, cenné rady, povzbudenie,  pochvaly a tiež konkrétne návrhy na zmeny a vylepšenia.  Užitočné pre nás bolo aj  to, že sme si mohli prelistovať aj iné časopisy a vypočuť hodnotenia a rady pre iné redakcie.

               Programom podujatia v druhý deň boli okrem samotného finálneho vyhlásenia výsledkov aj diskusie účastníkov s hosťami. Prvým významným hosťom bol Tomáš Drucker, minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR. V diskusii moderovanej Patrikom Hermanom mu študenti kládli mnohé otázky. Ďalší atraktívni hostia boli novinár  Michalom Kovačič s manželkou.  

               Na záver... Naša redakcia si ako cenu odniesla nové poznatky, zážitky a chuť do ďalšej práce.:-)

               Chceli by sme sa poďakovať organizátorom a porotcom  Štúrovho pera!

               Taktiež ďakujem redakciám školského časopisu a podcastu za ich prácu a dievčatám (P. Váleková, L. Turoková- Hetešová, T. Chvílová a N. Loyová, kvarta) za reprezentáciu školy na tomto nádhernom podujatí.  

            Andrea Macová        

          • Celoštátne kolo Olympiády ľudských práv

          • Počas dní 16. - 18. apríla 2024 sa uskutočnil XXVI. ročník   celoštátneho kola Olympiády ľudských práv v Omšení pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky pani Zuzany Čaputovej a Ministerstva spravodlivosti SR, kde naše gymnázium reprezentoval Kristián Richard Rischer z kvarty, ktorý spomedzi  64 účastníkov celoštátneho kola  získal krásne 1. miesto za najlepšiu esej na tému Prečo by mali alebo nemali mať volebné právo aj 15-ročné a 15-roční?

            Víťazovi s hrdosťou v srdci blahoželáme a pevne veríme, že na OĽP preukáže svoje schopnosti i počas budúcich ročníkov.   

                                                                                             PaedDr. Mária Rusnáková

                                                                                             Koordinátor pre ľudské práva

          • FiNNKvíz - krajské kolo SŠ

          • Úspešne sa zapájame aj do finančnej olympiády vrámci súťaži prebiehajúcich na Slovensku. A tu sú mená najúspešnejších riešiteľov:

            Matej Bartolčič, kvinta - úspešný riešiteľ

            Peter Mlčák, kvinta - úspešný riešiteľ

            Kristián Richrad Rischer , kvarta   - úspešný riešiteľ

            Matúš Landsmeer, 1.A  - úspešný riešiteľ

            Matej Klikušovský, sexta - úspešný riešiteľ

            Jakub Cibulka, kvinta - úspešný riešiteľ

            Lívia Černá, kvinta - úspešný riešiteľ

            Gratulujeme

          • Matematická olympiáda - súhrn výsledkov

          • V  školskom roku 2023/2024 úspešne reprezentovali školu na úrovni okresných a krajských kôl MO :

            OK MO Z7 - Oliver Tuhý, sekunda - úspešný riešiteľ

            OK MO Z7 - Artur Ďuriš, sekunda - úspešný riešiteľ

            OK MO Z8 - Lukáš Hikkel, tercia - úspešný riešiteľ

            OK MO Z9 - Petra Váleková, kvarta - úspešný riešiteľ

            OK MO Z9 - Kristian Richard Rischer, kvarta - úspešný riešiteľ

            KK MO  C- kategória - Bianka Marčoková, kvinta - úspešný riešiteľ

            KK MO A - kategória - Martin Uhrin, septima - úspešný riešiteľ

            Všetkým, úspešným aj menej úspešným riešiteľom gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Vyrobňa papiera Petrus, návšteva Skalice a ochutnávka trdelníka

          • Zámýšľali ste sa niekedy nad tým, ako sa vyrába ručný papier? Dňa 23.4. mali žiaci sekundy a kvinty jedinečnú možnosť vyrobiť si na pamiatku vlastný ručný papier s použitím prírodných látok. Takúto príležitosť im ponúkla papiernička Petrus v obci Prietrž, v ktorej sa dozvedeli i mnohé informácie o histórii papiera.

            Ich kroky následne smerovali do Skalice, kde si vychutnali krásy tohto historického mesta. A čo by to bolo za návštevu Skalice, ak by ju návštevníci nezakončili ochutnávkou pravého skalického trdelníka?

          • Exkurzia – po stopách národovcov

          • Dňa 18.4. smerovali kroky žiakov II.A, III.BA, sexty a tercie na Myjavu, kde navštívili Múzeum Slovenských národných rád.

            Následne sa žiaci presunuli do Múzea Milana Rastislava Štefánika v Košariskách. Exkurziu zakončili prehliadkou pamätníka nášho ministra vojny.

          • Úspech v celoslovenskej literárnej súťaži

          • Kreativitu, nápaditosť a originálnosť poviedky Richarda Pepuchu zo IV.A ocenila odborná porota v literárnej súťaži ,,SLOVO" organizovanej vydavateľstvom Orbis Pictus.

            Richard získal vďaka svojej poviedke ,,Som" krásne prvé miesto.

            Nášmu maturantovi srdečne blahoželáme a prajeme mu, aby i naďalej rozvíjal svojho umeleckého ducha.

            Poviedku si môžete prečítať tu.

          • Krajské kolo v MIX-VOLEJBALE - skvelé II.miesto

          • V utorok, 9.4.2024 zorganizovalo Gym.,Bilíkova 24  krajské kolo stredných škôl v Mix-volejbale, za účasti ôsmich družstiev. Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín. Naše zmiešané družstvo vyhralo svoju skupinu a postúpilo do finále. Vo finálovom zápase sa stretli s favoritom turnaja, domácim družstvom - Gym.,Bilíkova 24.  Vo výbornom a vyrovnanom zápase sme tesne prehrali a obsadili  druhé miesto. Naše družstvo odovzdalo v každom zápase maximum a výborne reprezentovali svoju školu.

            Gratulujeme !!!